Новини

До уваги отримувачів субсидій та пільг!

дата: 26 січня 2021 р. 3 роки тому

У зв'язку із зростанням цін та тарифів на оплату комунальних послуг органами соцзахисту населення проведено перерахунки розмірів субсидій та пільг за січень 2021 року з урахуванням підвищених тарифів. Звертатися з питань проведення перерахунків та подавати додаткові документи до управлінь соцзахисту одержувачам житлових субсидій та пільг не потрібно.

Важливо, для одержувачів субсидій в межах соціальних норм збільшення вартості комунальних послуг у зв'язку з підвищенням тарифів буде компенсовано за рахунок збільшення розміру житлових субсидій. При цьому обов'язкова частка платежу для сім'ї залишається незмінною.

Для пільговиків в межах соціальних норм та розміру визначеної законодавством пільгової знижки збільшення вартості комунальних послуг компенсується за рахунок підвищення розміру пільги.

Сім'ям, які вперше звертаються за субсидією, для визначення права на її отримання рекомендуємо подати заяву та декларацію до уповноважених осіб (відділ соціального захисту) відповідної територіальної громади.

В теріторіальних громадах, до складу яких увійшли міста обласного значення 1(м. Полтава, м. Кременчук, м. Лубни, м. Миргород, м. Горішні Плавні), документи приймаються управлінням соціального захисту населення.

Документи також можливо подати в електронному вигляді через сайт Мінсоцполітики в роздіді Е-сервіси за посиланням: http://subsidii.mlsp.gov.ua/ або направити поштою.

Телефони підприємств

Інформація, щодо підприємств надавачів і виконавців комунальних та інших послуг.

детально
КВП «ТЕ» м .Горішні Плавні»

Інформація споживачам щодо укладання договорів відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017№ 2189-VIII.

детально
До уваги пільговиків!

З 01 січня 2020 зміна безготівкової форми пільги на готівку можлива у будь який час.

детально
Монетизація субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги
  • Як сплачувати за комунальні послуги у випадку готівкової\безготівкової форми отримання допомоги?
  • Де дізнатись про суми наданої допомоги?
детально
Новий порядок надання пільг

З 01 липня 2015 року набрав чинності Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу (далі – Порядок), затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 №389.

детально