Новини

​Повірка лічильників холодної води здійснюється за рахунок власників таких вузлів обліку

дата: 28 грудня 2019 р. 4 роки тому

Звертає увагу Споживачів послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, які є власниками лічильників холодної води!

З набранням чинності Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» від 22.06.2017 № 2119 року (надалі — Закон), з вартості тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення; послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) були вилучені витрати, пов’язані з обслуговуванням та повіркою загальнобудинкових (комерційних) та індивідуальних (розподільних) засобів обліку та змінені підходи до обліку комунальних послуг, встановлення засобів обліку та їх обслуговування.

Цим Законом, зокрема було внесено зміни до статті 17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» .

Відповідно до Правил надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, обслуговування, заміна вузлів розподільного обліку води здійснюється відповідно до ч.2 ст.6 Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» з урахуванням вимог Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність»».

Згідно з абз.5 ч.4 ст.17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» (в редакції Закону № 2189-VIII від 09.11.2017), – періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування і монтаж) вузлів обліку, що забезпечують індивідуальний облік споживання теплової енергії та води в квартирах (приміщеннях) будинку, здійснюються за рахунок власників таких вузлів обліку.

Відповідно до п.6 ст.1 Закону, вузол обліку, що забезпечує індивідуальний облік споживання відповідної комунальної послуги в будівлях, де налічуються два та більше споживачів - це вузол розподільного обліку.

Відповідно до ч.2 ст.6 Закону, обслуговування та заміна вузлів розподільного обліку здійснюються за рахунок власників таких вузлів обліку, якщо інше не встановлено законом або договором.

Отже, підсумовуючи вище викладене, станом на сьогодні, повірка лічильників холодної води здійснюється за рахунок власників цих лічильників.

У випадку, якщо споживач вчасно не здійснить повірку приладу обліку, нарахування оплати за користування послугами з централізованого водопостачання та водовідведення (послугами з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем)) відбуватиметься на підставі показників комерційного (загальнобудинкового) лічильника, а в разі його відсутності – згідно з нормами водоспоживання.

Окремо, зазначаємо, що Споживачі можуть самостійно обрати підприємство, що має відповідну ліцензію на діяльність з повірки квартирних приладів обліку води.

Телефони підприємств

Інформація, щодо підприємств надавачів і виконавців комунальних та інших послуг.

детально
КВП «ТЕ» м .Горішні Плавні»

Інформація споживачам щодо укладання договорів відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017№ 2189-VIII.

детально
До уваги пільговиків!

З 01 січня 2020 зміна безготівкової форми пільги на готівку можлива у будь який час.

детально
Монетизація субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги
  • Як сплачувати за комунальні послуги у випадку готівкової\безготівкової форми отримання допомоги?
  • Де дізнатись про суми наданої допомоги?
детально
Новий порядок надання пільг

З 01 липня 2015 року набрав чинності Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу (далі – Порядок), затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 №389.

детально