Новини

До уваги пільговиків та одержувачів житлових субсидій

дата: 17 вересня 2020 р. 3 роки тому

З метою забезпечення своєчасного нарахування та виплати житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг з початку опалювального періоду органами соціального захисту населення області наразі проводиться підготовча робота.

Просимо звернути увагу на слідуючі питання.

Для одержувачів пільг на оплату житлово-комунальних послуг:

Відповідно до законодавства у разі призначення житлової субсидії пільги на оплату житлово-комунальних послуг не нараховуються протягом періоду отримання житлової субсидії.

Якщо за результатами розрахунку житлової субсидії її розмір має нульове значення пільги на оплату житлово-комунальних послуг нараховуються автоматично (без додаткового звернення).

Звертаємо увагу, у випадку, коли пільговиком була подана заява про припинення надання житлової субсидії на неопалювальний період, житлову субсидію на опалювальний сезон може бути призначено лише після подання до управління соцзахисту населення нової заяви та декларації. Прийом документів для призначення субсидії на опалювальний сезон розпочнеться з 1 жовтня поточного року.

Для одержувачів житлових субсидій:

З 1 жовтня 2020 року житлова субсидія домогосподарствам, які в неопалювальний період отримували субсидію, на опалювальний сезон буде розрахована автоматично (без додаткового звернення).

Директор Департаменту
соціального захисту населення
Полтавської облдержадміністрації
Людмила КОРНІЄНКО

Телефони підприємств

Інформація, щодо підприємств надавачів і виконавців комунальних та інших послуг.

детально
КВП «ТЕ» м .Горішні Плавні»

Інформація споживачам щодо укладання договорів відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017№ 2189-VIII.

детально
До уваги пільговиків!

З 01 січня 2020 зміна безготівкової форми пільги на готівку можлива у будь який час.

детально
Монетизація субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги
  • Як сплачувати за комунальні послуги у випадку готівкової\безготівкової форми отримання допомоги?
  • Де дізнатись про суми наданої допомоги?
детально
Новий порядок надання пільг

З 01 липня 2015 року набрав чинності Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу (далі – Порядок), затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 №389.

детально