Контрольні показання

Для достовірного визначення фактичного обсягу спожитого природного газу споживачем та виконання нарахувань за його споживання, ПрАТ «Кременчукгаз» необхідна інформація про показання лічильників газу.

Відносини між ПрАТ “Кременчукгаз” та споживачами природного газу регулюються “Типовим договором розподілу природного газу”, який затверджений постановою НКРЕКП від 30.09.2015 року № 2498 та “Кодексом газорозподільних систем”, який  затверджений постановою НКРЕКП від 30.09.2015р. № 2494.

Зняття споживачем показань лічильника газу

Побутовий споживач, який за умовами договору розподілу природного газу розраховується за лічильником газу, зобов’язаний щомісяця станом на 01 число місяця знімати фактичні показання лічильника газу та впродовж наступних п’яти днів місяця (з 01 до 05 числа включно) надавати їх Оператору ГРМ.

ПрАТ «Кременчукгаз» має право здійснювати контрольні зняття показів лічильника газу споживача та зобов’язаний не рідше одного разу на шість місяців здійснювати контрольне зняття показань лічильника газу (з урахуванням встановленого строку для контрольного огляду вузла обліку) та формувати об’єм розподілу і споживання природного газу по об’єкту споживача за розрахунковий місяць, в якому  було здійснено контрольне  зняття лічильника газу, з урахуванням його фактичних показань.

Як правильно знімати показання лічильника

Кожен лічильник газу оснащений відліковим пристроєм. В залежності від типу і марки побутові лічильники мають 5-ти, 7-ми або 8-ми розрядний відліковий механізм. Ціла частина кубометрів газу розділена комою з десятими, сотими або тисячними долями і, як правило, на циферблаті відокремлені полями різного кольору. Перші п`ять цифр зліва-направо, які стоять до коми, це і є показання Вашого лічильника.