Новини

До уваги пільговиків! 1 жовтня 2019 року запроваджено монетизацію пільг на оплату житлово-комунальних Послуг, яка включає в себе два механізми надання пільг: у грошовій безготівковій та готівковій формі.

дата: 10 жовтня 2019 р. 4 роки тому

До уваги пільговиків!

З 1 жовтня 2019 року запроваджено монетизацію пільг на оплату житлово–комунальних Послуг, яка включає в себе два механізми надання пільг: у грошовій безготівковій та готівковій формі.

Без звернення пільговиків пільги будуть призначені з жовтня у безготівковій формі.

Кошти за надані пільги у безготівковій формі (в межах загальної суми пільг, визначених законодавством) перераховуються надавачам послуг через АТ"Ощадбанк" щомісячно (до 18 числа наступного місяця), у встановленій законодавством послідовності: опалення, гаряче водопостачання, централізоване водопостачання та водовідведення, електропостачання, газопостачання для приготування їжі та підігріву води, вивезення побутових відходів; послуги з управління багатоквартирним будинком.

Протягом доби після перерахування коштів АТ «Ощадбанк» направить пільговику СМС-повідомлення із зазначенням інформації про суми, які необхідно сплатити за кожним видом послуги.

За бажанням пільговика, для отримання пільг у готівковій формі з початку опалювального періоду, необхідно до 15 жовтня подати до управління соцзахисту відповідну заяву. Наступний термін подачі заяв до 15 травня - в такому разі пільги готівкою надаватимуться з початку неопалювального періоду.

Пільговики зобов'язані щомісяця сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої надавачам послуг у безготівковій формі (сума зазначається в СМС-повідомленні) або виплаченої пільговикам готівкою.

Важливо! Розмір пільгової знижки на оплату житлово–комунальних послуг, в межах встановлених соціальних нормативів, залишається незмінним.

Телефони підприємств

Інформація, щодо підприємств надавачів і виконавців комунальних та інших послуг.

детально
КВП «ТЕ» м .Горішні Плавні»

Інформація споживачам щодо укладання договорів відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017№ 2189-VIII.

детально
До уваги пільговиків!

З 01 січня 2020 зміна безготівкової форми пільги на готівку можлива у будь який час.

детально
Монетизація субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги
  • Як сплачувати за комунальні послуги у випадку готівкової\безготівкової форми отримання допомоги?
  • Де дізнатись про суми наданої допомоги?
детально
Новий порядок надання пільг

З 01 липня 2015 року набрав чинності Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу (далі – Порядок), затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 №389.

детально